
Idealno za lagani ručak: Pileći medaljoni sa sushi rižom i azijskom salatom od krastavaca

Jelo je idealno za lagani ručak ili večeru s egzotičnim štihom, bez kompliciranja
Pileći medaljoni sa sushi rižom i azijskom salatom od krastavaca spoj su jednostavne pripreme i svježih, vibrantnih okusa Azije.
Jelo kombinira nježno pečene ili panirane pileće medaljone s ljepljivom sushi rižom i hrskavom, aromatičnom salatom koja daje kontrast u teksturi i okusu. Idealno je za lagani ručak ili večeru s egzotičnim štihom, bez kompliciranja.
Recept za pileće medaljone sa sushi rižom i azijskom salatom od krastavaca
Sastojci:
- Pileći medaljoni 400 g,
- Sushi riža 200 g,
- Krastavci 200 g,
- Rotkvice 100 g,
- Češnjak 1 režanj,
- Chilli pasta 1 žličica,
- Sezam 1 žličica,
- Sezamovo ulje 2 žice,
- Mirin 2 žlice,
- Soya 1 žlica
Priprema:
1. Sushi rižu jako dobro isperemo s hladom vodom, a zatim stavimo u lonac. Stavimo vode toliko da nam dođe do prvog članka kažiprsta i blago posolimo.
2. Stavimo na jaku vatru dok voda ne zakipi, a zatim poklopimo i smanjimo na lagano. Kuhamo otprilike deset do 11 minuta, a zatim ostavimo poklopljeno još deset do 12 minuta.
3. Nakon odmaranja riže, otvorimo posudu, dodamo mirin i lagano miješamo dok nam se sve ne sjedini.
4. Pileće medaljone posolimo popaprimo i ispečemo na tavi.
5. Za salatu krastavce, rotkvice i mladi luk narežemo na malo veće komade, zatim začinimo soyom, sezamovim uljem, mirinom, češnjakom i chilli pastom.
6. Sve skupa serviramo u dublju posudu.
Ne propustite novu magazinsku emisiju RTL-a! MagNet nedjeljom od 16 sati!
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO: Oduševite obitelj laganom užinom: Pripremite pužiće od lisnatog tijesta s kremom





















