
Priprema goveđeg gulaša: Goveđi gulaš začinjen crnim vinom

Ljubitelji gulaša neće se razočarati ovim jednostavnim receptom za pripremu goveđeg gulaša koji se svakako može nadopuniti, ovisno o ukusu.
Sastojci za goveđi gulaš:
700 g mlade govedine 5 glavica luka 3 režnja češnjaka lovorov list ulje 4 žličice mljevene crvene paprike 2 dcl crnog vina sol, papar 2 žličice Vegete
Priprema goveđeg gulaša:
Govedinu operite i narežite na kockice i ostavite 10 minuta u hladnoj vodi.
Za to vrijeme, očistite luk, narežite na tanke kolutiće, očistite i češnjak, usitnite ga, pa sve zajedno popržite na malo ulja dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Izvadite meso iz vode, ocijedite i dodajte dinstanom luku, promiješati, dolijte vode toliko da prekrije meso pa lagano kuhati dok meso ne omekša.
Dodajte vode po potrebi jer meso mora biti u vodi, a kada omekša, dodajte lovor, posoliti, popaprite, dodajte papriku koju ste prije toga popržili na malo ulja kako bi dobili zapršku.
Sve promiješajte i dodajte vino, kada gulaš postane malo gušći, jelo je gotovo.
Uz fini gulaš, poslužite krumpir pire ili kuhani krumpir i kisele krastavce.



![[KVIZ] Koliko znaš o markama auta?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296689/K-1f7f2d23-9fa0-43e6-8b46-f34ec6749fe5-360.webp?1749020226)









