GENIJALAN TRIK: /

Cijelo vrijeme ste pogrešno kuhali tjesteninu, a evo u čemu je caka

Kuhanje tjestenine mnogima je rutinski posao. No, unatoč tome brojne domaćice su još uvijek u potrazi za rješenjem što učiniti da se tjestenina ne lijepi. Ovaj trik bi vam mogao pomoći.

VOYO logo
VOYO logo

Naime, ako je vjerovati Haroldu McGeeu, autoru knjige Keys to Good Cooking: A Guide to Making the Best of Foods and Recipes, svi mi tjesteninu kuhamo na potpuno pogrešan način, a to je da lonac napunimo vodom i dodamo tjesteninu kada voda proključa.

On tvrdi kako je najbolji način da skuhate špagete ili tjesteninu taj da u veliku i dublju tavu stavite tjesteninu, dodate hladnu vodu (tek toliko da prekrije tjesteninu), a tek tada upalite vatru. Tjestenina će biti kuhana za sedam do 10 minuta, ovisi o vrsti. Po potrebi možete povremeno promiješati kuhačom.

Stručnjak kaže kako je upravo u hladnoj vodi rješenje zbog kojeg se tjestenina neće zalijepiti, a potrošit ćete i manje vode, vremena i energije.

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali