MASTERMEAL /

Želite napraviti domaće tagliatele? Poznati chef otkriva tajnu

Napravljene od samo brašna i jaja, ali s puno strpljenja i ljubavi

VOYO logo
VOYO logo

Tjestenina je redovito na popisu omiljenih namirnica svih kućanstava, ali vjerujte mi, nema bolje tjestenine od one koju napravite sami. Danas ćete naučiti kako napraviti famozne tagliatelle.

Mi smo tu da vam pokaže kako da cijeli proces učinite vrlo jednostavnim.

Domaće tagliatelle su srce talijanske kuhinje – duge, ravne i nježno valovite trake tjestenine koje savršeno upijaju umake. Napravljene od samo brašna i jaja, ali s puno strpljenja i ljubavi, ove tjesteninske trake potječu iz Emilije-Romagne, regije poznate po bogatoj kulinarskoj tradiciji.

U nastavku slijedi cijeli postupak u tekstualnom obliku, a ako želite i pomoć videa cijeli tijek kuhanja– posjetite MasterMeal stranicu. Samo budite strpljivi i sve će ići laganini.

Krenimo!

Recept za domaće tagliatelle

Potrebne namirnice:

Jaje (130 g)

00 brašno (240 g)

semolina (60 g)

Postupak:

Jaja dobro razmutimo u dubokoj posudi pomoću pjenjače

U drugu duboku zdjelu sjedinimo oba brašna: 00 brašno i semolinu ili kombinaciju oštrog i glatkog

Ulijemo 130 g razmućenih jaja pa pomiješano prstima

Zamijesimo tijesto

Tijesto mijesimo ''dok nam se dlanovi ne počnu znojiti''

Tijesto zamotamo u plastičnu foliju i ostavimo da se hladi barem sat vremena u hladnjaku. Važno je da ne ostane zraka

'Ohlađenu tjesteninu izvadimo iz hladnjaka

Razvaljamo pomoću valjka ili stroja

Prepolovimo tijesto na dva dijela

Obje polovice zasebno razvaljamo na preferirani način

Nakon što se tijesto razvuče, preklopimo ga na trećine i ponovimo taj postupak nekoliko puta

Kada dobijemo željenu debljinu, prerežemo „plahtu“ na željenu dužinu tagliatella

Malo pobrašnimo obje strane „plahte“ tjestenine i položimo ih ispod krpe

Oblik tagliatella, tj, trake, možemo dobiti pomoću stroja ili ručnim rezanjem

Odložimo porcije, koje su otprilike 14g tjestenine, na pobrašnjeni pleh

Mogu se odmah ići kuhati ili se zalede. Ako zaledimo mogu stajati najviše tjedan dana

Dobar tek,

Melkior Bašić

POGLEDAJTE GALERIJU

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali