MIRIŠU NA BOŽIĆ /

Čokoladni božićni keksi koji nestaju s tanjura brže nego što ih napravite

Bez obzira koji recept odaberete, čokoladni božićni keksi unijet će posebnu čaroliju u vaš dom tijekom blagdana

VOYO logo
VOYO logo

Blagdansko ozračje nemoguće je zamisliti bez mirisa tek ispečenih keksa koji prožima svaki kutak doma. U bogatoj paleti tradicionalnih božićnih poslastica, čokoladni božićni keksi zauzimaju istaknuto mjesto - njihov raskošan miris i neodoljiv okus čine ih neizostavnim dijelom blagdanskog ugođaja.

Božićni čokoladni keksi s pukotinama

Jedan od najpoznatijih božićnih keksa su klasični čokoladni raspucanci s karakterističnim pukotinama. Ovi mekani keksi prekriveni su slojem šećera u prahu koji im daje izgled snježnih pahuljica.

Božićni čokoladni keksi s mrvicama sastojci:

180 g glatkog brašna

75 g kakao praha

7 g praška za pecivo

3 g soli

350 g smeđeg šećera

3 jaja

5 g vanilije

80 ml ulja

šećer u prahu

Božićni čokoladni keksi s mrvicama priprema:

U zdjeli pomiješajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i sol

U drugoj zdjeli izmiješajte šećer, jaja, vaniliju i ulje

Postepeno umiješajte suhe sastojke u tekuće

Ohladite tijesto 2 sata u hladnjaku

Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u šećer u prahu

Pecite 12-14 minuta na 180°C

Dvostruko čokoladni božićni keksi

Ova raskošna verzija tradicionalnih ruskih čajnih kolačića donosi dvostruku dozu čokolade koja će oduševiti sve ljubitelje slatkog.

Dvostruko čokoladni božićni keksi sastojci:

230 g maslaca

100 g šećera u prahu

60 g kakao praha

10 g vanilije

280 g brašna

1,5 g soli

100 g mini čokoladnih mrvica

Dvostruko čokoladni božićni keksi priprema:

Kremasto izmiješajte maslac i šećer u prahu

Dodajte vaniliju i kakao prah

Umiješajte brašno i sol

Na kraju dodajte čokoladne mrvice

Oblikujte kuglice i pecite 12 minuta na 170°C

Još tople uvaljajte u šećer u prahu

Čokoladni božićni medenjaci

Spoj tradicionalnih medenjaka i bogate čokolade stvara savršenu blagdansku poslasticu koja mirisom i okusom priziva najljepše božićne uspomene.

Čokoladni božićni medenjaci sastojci:

350 g glatkog brašna

50 g kakao praha

2 žličice cimeta

1 žličica đumbira u prahu

1/2 žličice klinčića

1 žličica praška za pecivo

125 g maslaca

150 g meda

100 g smeđeg šećera

1 jaje

1 žličica vanilije

Čokoladni božićni medenjaci priprema:

Pomiješajte suhe sastojke

Posebno kremasto izmiješajte maslac i med

Spojite smjese i dodajte jaje

Ohladite tijesto minimalno 30 minuta

Oblikujte i pecite na 180°C

Čokoladni božićni keksi s lješnjacima

Čokoladni božićni keksi s lješnjacima prava su blagdanska poslastica koja spaja bogatstvo čokolade i hrskavost lješnjaka. Prhki iznutra, a blago hrskavi izvana, ovi keksi odišu toplinom i luksuznim okusima koji su savršeni za blagdansko vrijeme.

Čokoladni božićni keksi s lješnjacima sastojci:

200 g glatkog brašna

50 g kakaa u prahu

1/2 žličice praška za pecivo

Prstohvat soli

150 g maslaca sobne temperature

100 g smeđeg šećera

1 jaje

1 žličica ekstrakta vanilije

100 g sjeckanih lješnjaka

100 g nasjeckane tamne čokolade

Čokoladni božićni keksi s lješnjacima priprema:

U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol.

U drugoj zdjeli mikserom umutite maslac sa smeđim šećerom dok smjesa ne postane kremasta.

Dodajte jaje i ekstrakt vanilije, dobro izmiješajte.

Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, miješajući dok se ne sjedine.

Umiješajte sjeckane lješnjake i nasjeckanu čokoladu.

Oblikujte tijesto u valjak promjera oko 5 cm, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.

Ohlađeno tijesto narežite na ploške debljine oko 1 cm i slažite ih na lim obložen papirom za pečenje.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 12-15 minuta.

Ohladite prije posluživanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Lady Sarna otišla izvan okvira i ispekla fantastične čokoladne keksiće s klinčićem

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali