Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Zapečeni šareni pizza tacosi s piletinom, povrćem i crnim maslinama

Ima li išta bolje od meksičkih varijacija za brz i ukusan obrok?

VOYO logo
VOYO logo

Tortilje, tacosi, burrito, enchilade - meksička kuhinja prepuna je ukusnih gastronomskih bisera u kojima većina voli uživati jer se radi o savršenoj kombinaciji mesa, povrća i sira. Kako bismo im onda mogli odoljeti? Bolje da ni ne pokušavamo nego se bacimo na današnji ručak!

Sastojci:

jedna pileća prsa

2 češnja češnjaka, protisnutog

paket tortilja

barbecue umak

naribana mozzarella

jedna zelena paprika

jedan crveni luk

šampinjoni

2 žlice crnih maslina

sol, papar, origano, bosiljak

Priprema:

 

Zagrijte pećnicu na 200 °C te namastite pleh za pečenje. Na malo maslinova ulja popržite piletinu dok nije zlatna.

Dodajte joj češnjak, zatim barbecue umak te sol i papar po želji. Dinstajte dok se piletina nije sjedinila s umakom, a on je nešto gušći.

Pripremite tortilje te ih u obliku tacosa posložite na pleh. Na svaku tortilju stavite malo naribanog sira, piletine, narezane paprike, gljiva, luka i maslina.

Kad ste napunili tacose, pospite ih ostatkom sira i začinima. Pecite u pećnici oko 15 minuta dok se sav sir ne rastopi i lagano zapeče. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali