
Brzinski ručak: Zapečeni šareni pizza tacosi s piletinom, povrćem i crnim maslinama

Ima li išta bolje od meksičkih varijacija za brz i ukusan obrok?
Tortilje, tacosi, burrito, enchilade - meksička kuhinja prepuna je ukusnih gastronomskih bisera u kojima većina voli uživati jer se radi o savršenoj kombinaciji mesa, povrća i sira. Kako bismo im onda mogli odoljeti? Bolje da ni ne pokušavamo nego se bacimo na današnji ručak!
jedna pileća prsa
2 češnja češnjaka, protisnutog
paket tortilja
barbecue umak
naribana mozzarella
jedna zelena paprika
jedan crveni luk
šampinjoni
2 žlice crnih maslina
sol, papar, origano, bosiljak
Zagrijte pećnicu na 200 °C te namastite pleh za pečenje. Na malo maslinova ulja popržite piletinu dok nije zlatna.
Dodajte joj češnjak, zatim barbecue umak te sol i papar po želji. Dinstajte dok se piletina nije sjedinila s umakom, a on je nešto gušći.
Pripremite tortilje te ih u obliku tacosa posložite na pleh. Na svaku tortilju stavite malo naribanog sira, piletine, narezane paprike, gljiva, luka i maslina.
Kad ste napunili tacose, pospite ih ostatkom sira i začinima. Pecite u pećnici oko 15 minuta dok se sav sir ne rastopi i lagano zapeče. Dobar tek!


















