Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Zapečene tortilje s mljevenim mesom i sirom

Mljeveno meso, povrće i mirisni začini prepoznatljiv su spoj pikantne meksičke kuhinje koja je odličan izbor za svaki ručak

VOYO logo
VOYO logo

Ako ste u mogućnosti, za ovo ukusno jelo dan prije napravite vlastite tortilje, a ako nemate vremena, izvrsno će poslužiti i one kupovne.

Sastojci:

8 tortilla

500 g mljevene svinjetine

2 crvena luka

400 g pelata ili 4 rajčice

1 limenka kukuruza

1 limenka crvenog graha

1 zelena i 1 crvena paprika

crvena paprika u prahu

Priprema:

 

Na malo ulja pirjajte sitno nasjeckani crveni luk. Na njega dodajte mljeveno meso i kada poprimi boju dodajte isjeckane pelate.

Mješavinu pospite crvenom paprikom, dodajte dvije čaše vode i po želji malo vina.

Kad je meso skoro gotovo, dodajte mješavinu začina za tortille te crvenu i zelenu papriku isjeckanu na trakice.

Pustite neka krčka nekoliko minuta pa dodajte grah i kukuruz te sve skupa promiješajte.

Svaku tortilju napunite nadjevom, pospite s malo ribanog sira, preklopite i stavite u lim za pečenje. Pecite oko 5 minuta na 180 °C dok sir ne porumeni.

Po želji poslužite s umakom od vrhnja i salsom.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali