
Brzinski ručak: Zapečene tortilje s mljevenim mesom i sirom

Mljeveno meso, povrće i mirisni začini prepoznatljiv su spoj pikantne meksičke kuhinje koja je odličan izbor za svaki ručak
Ako ste u mogućnosti, za ovo ukusno jelo dan prije napravite vlastite tortilje, a ako nemate vremena, izvrsno će poslužiti i one kupovne.
Sastojci:
8 tortilla
500 g mljevene svinjetine
2 crvena luka
400 g pelata ili 4 rajčice
1 limenka kukuruza
1 limenka crvenog graha
1 zelena i 1 crvena paprika
crvena paprika u prahu
Priprema:
Na malo ulja pirjajte sitno nasjeckani crveni luk. Na njega dodajte mljeveno meso i kada poprimi boju dodajte isjeckane pelate.
Mješavinu pospite crvenom paprikom, dodajte dvije čaše vode i po želji malo vina.
Kad je meso skoro gotovo, dodajte mješavinu začina za tortille te crvenu i zelenu papriku isjeckanu na trakice.
Pustite neka krčka nekoliko minuta pa dodajte grah i kukuruz te sve skupa promiješajte.
Svaku tortilju napunite nadjevom, pospite s malo ribanog sira, preklopite i stavite u lim za pečenje. Pecite oko 5 minuta na 180 °C dok sir ne porumeni.
Po želji poslužite s umakom od vrhnja i salsom.













