Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Talijanski mac&cheese s pancetom i povrćem

Zašto bi tjestenina sa sirom morala biti samo američka?

VOYO logo
VOYO logo

Malo tko ne voli legendardi mac&cheese ili tjesteninu sa sirom. Može se napraviti na klasičan način ili s raznim dodacima kako ne bi bila prazna, a posebno će vas oduševiti ovaj s pancetom i raznim povrćem. Njam!

Sastojci:

jedan luk

panceta, narezana na sitne komadiće

tjestenina penne ili caneloni

nekoliko stapki mladog luka

brokula

svježa crvena paprika

naribani sir (gauda, cheddar)

vrhnje za kuhanje

sol, papar, origano, parmezan

Priprema:

 

Na malo maslinova ulja popržite luk te mu dodajte pancetu. U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente i brokulu.

Pancetu stavite na stranu, a u istoj tavici malo poržite papriku i kuhanu brokulu. Po potrebi ih začinite te im vratite pancetu.

Kalup za pečenje namastite s malo maslaca te u njega prebacite pancetu skupa s povrćem i tjesteninom. U vrhnju rastopite sir te ga pomiješajte sa svime.

Tjesteninu posipajte ostatkom sira, parmezanom i narezanim mladim lukom te pecite u pećnici na 180 °C dok se sir ne rastopi. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali