
Brzinski ručak: Talijanski mac&cheese s pancetom i povrćem

Zašto bi tjestenina sa sirom morala biti samo američka?
Malo tko ne voli legendardi mac&cheese ili tjesteninu sa sirom. Može se napraviti na klasičan način ili s raznim dodacima kako ne bi bila prazna, a posebno će vas oduševiti ovaj s pancetom i raznim povrćem. Njam!
jedan luk
panceta, narezana na sitne komadiće
tjestenina penne ili caneloni
nekoliko stapki mladog luka
brokula
svježa crvena paprika
naribani sir (gauda, cheddar)
vrhnje za kuhanje
sol, papar, origano, parmezan
Na malo maslinova ulja popržite luk te mu dodajte pancetu. U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente i brokulu.
Pancetu stavite na stranu, a u istoj tavici malo poržite papriku i kuhanu brokulu. Po potrebi ih začinite te im vratite pancetu.
Kalup za pečenje namastite s malo maslaca te u njega prebacite pancetu skupa s povrćem i tjesteninom. U vrhnju rastopite sir te ga pomiješajte sa svime.
Tjesteninu posipajte ostatkom sira, parmezanom i narezanim mladim lukom te pecite u pećnici na 180 °C dok se sir ne rastopi. Dobar tek!


















