
Brzinski ručak: Quinoa na meksički način

Quinoa je zdrava namirnica koja može biti odlična i kao prilog i kao glavno jelo
Kako uskoro dolazi proljeće, vrijeme je da se prebacimo na nešto laganiju hranu kako bismo odteretili organizam. Za ovaj ručak dovoljno vam je 20 minuta, a prijat će vam i nije težak za želudac.
1 šalica quinoe
5 cherry rajčica
povrtni temeljac
kukuruz
2 češnja češnjaka
konzerva crnog graha
1 avokado
sok jedne limete
sol, papar, chilli, peršin
Zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi malo dubljeg dna. Dodajte češnjak i miješajte dok ne pusti miris pa dodajte rajčicu, quinou, grah i kukuruz.
Začinite po želji i zalijte temeljcem ili vodom. Pustite neka zavrije, zatim pokrijte i neka se krčka oko 20 minuta dok quinoa nije kuhana. Na kraju umiješajte sok od limete, nasjeckani avokado i peršin. Dobar tek!


















