Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Quinoa na meksički način

Quinoa je zdrava namirnica koja može biti odlična i kao prilog i kao glavno jelo

VOYO logo
VOYO logo

Kako uskoro dolazi proljeće, vrijeme je da se prebacimo na nešto laganiju hranu kako bismo odteretili organizam. Za ovaj ručak dovoljno vam je 20 minuta, a prijat će vam i nije težak za želudac.

Sastojci:

1 šalica quinoe

5 cherry rajčica

povrtni temeljac

kukuruz

2 češnja češnjaka

konzerva crnog graha

1 avokado

sok jedne limete

sol, papar, chilli, peršin

Priprema:

 

Zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi malo dubljeg dna. Dodajte češnjak i miješajte dok ne pusti miris pa dodajte rajčicu, quinou, grah i kukuruz.

Začinite po želji i zalijte temeljcem ili vodom. Pustite neka zavrije, zatim pokrijte i neka se krčka oko 20 minuta dok quinoa nije kuhana. Na kraju umiješajte sok od limete, nasjeckani avokado i peršin. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali