
Brzinski ručak: Punjena pileća prsa s mozzarellom i sušenim rajčicama u crnom umaku

Mozzarella je posebno zahvalan sir za ovakva jela
Ako još niste iskombinirali mozzarellu s piletinom, danas je pravo vrijeme za to. Sušene rajčice jelu će dati specifičan okus kao i umak od balzamičnog octa. Vrlo aromatično!
2 para pilećih prsa
3 žlice sušenih rajčica u ulju
4 šnite mozzarelle
svježi bosiljak
4 češnja češnjaka
aceto balsamico
2 žlice smeđeg šećera
sol, papar, origano
Zagrijte pećnicu na 180 °C, a pileća prsa prerežite po sredini, ali ne do kraja. Posolite ih, popaprite i začinite origanom.
Zalijte ih jednom žlicom ulja od sušenih rajčica te ih napunite jednom šnitom mozzarelle, sušenim rajčicama i svježim bosiljkom.
Zatvorite ih čačkalicama te ih popržite sa svake strane na maslinovom ulju. Dok se piletina prži, pomiješajte protisnuti češnjak, balzamični ocat i šećer.
Umakom zalijevajte piletinu sa svih strana i pustite da se dinsta oko 2-3 minute. Prebacite je skupa s umakom u posudu za pečenje i pecite oko 10 minuta. Dobar tek!


















