Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Punjena pileća prsa s mozzarellom i sušenim rajčicama u crnom umaku

Mozzarella je posebno zahvalan sir za ovakva jela

VOYO logo
VOYO logo

Ako još niste iskombinirali mozzarellu s piletinom, danas je pravo vrijeme za to. Sušene rajčice jelu će dati specifičan okus kao i umak od balzamičnog octa. Vrlo aromatično!

Sastojci:

2 para pilećih prsa

3 žlice sušenih rajčica u ulju

4 šnite mozzarelle

svježi bosiljak

4 češnja češnjaka

aceto balsamico

2 žlice smeđeg šećera

sol, papar, origano

Priprema:

 

Zagrijte pećnicu na 180 °C, a pileća prsa prerežite po sredini, ali ne do kraja. Posolite ih, popaprite i začinite origanom.

Zalijte ih jednom žlicom ulja od sušenih rajčica te ih napunite jednom šnitom mozzarelle, sušenim rajčicama i svježim bosiljkom.

Zatvorite ih čačkalicama te ih popržite sa svake strane na maslinovom ulju. Dok se piletina prži, pomiješajte protisnuti češnjak, balzamični ocat i šećer.

Umakom zalijevajte piletinu sa svih strana i pustite da se dinsta oko 2-3 minute. Prebacite je skupa s umakom u posudu za pečenje i pecite oko 10 minuta. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali