
Brzinski ručak: Pržena riža s povrćem i škampima

Brzo, jednostavno, nadasve ukusno i zdravo jelo
Spoj riže, nečeg morskog poput škampa ili kozica, soja sosa i povrća stvarno ne može biti loša kombinacija za završetak radnog tjedna. Uživajte!
paket kozica ili svježi očišćeni škampi
kuhana riža
pola žličice gustina
3 jaja
2 stapke mladog luka
smrznuti grašak
jedna veća mrkva
1 žlica soja umaka
1 žličica sezamovog ulja
sol, papar
Začinite škampe solju, paprom i gustinom i pustite neka odmara oko deset minuta. Na zagrijanoj tavi ili woku popržite škampe oko 30 sekundi sa svake strane.
Izvadite ih iz tave, a u nju ubacite razmućena jaja i malo ih izradite kuhačom, ali ne do kraja. Izvadite ih van te popržite narezani mladi luk i rižu oko dvije minute.
Dodajte im mrkvu, soja umak, grašak, škampe, jaja i sezamovo ulje. Sve dobro promiješajte i začinite po potrebi. Dobar tek!


















