Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Piletina na špagetama sa svježim rajčicama

Ova bogata salata odlična je i za jednu osobu, ali i za nahraniti cijelo društvo

VOYO logo
VOYO logo

Piletina, špagete i povrće - vrlo jednostavno, a fino jelo, neće vam oduzeti puno vremena, a osvojit će vas okusom zbog jednog posebnog sastojka, balzamskog octa.

Sastojci:

 

špageti (količina po želji)

2 komada pilećih prsa

češnjak u prahu

2 češnja svježeg češnjaka

1 crveni luk

2 žlice balzamskog octa

4 rajčice

sol, papar, bosiljak, ružmarin

parmezan

Postupak:

 

Skuhajte tjesteninu, ocijedite ju i stavite sa strane. Začinite piletinu s balzamskim octom, češnjakom, solju, paprom ili bilo čime po želji te ju na malo maslinova ulja lagano ispecite sa obje strane dok ne dobije lijepu boju.

Stavite sa strane i pustite da se odmori. Luk i češnjak prodinstati na maslinovom ulju jednu minutu te dodati nascjeckane rajčice.

Sve dinstati minutu-dvije te pomiješati sa špagetama. Dodati narezanu piletinu i posipati s puno parmezana. Dobar tek!

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali