
Brzinski ručak: Pikantni curry s graškom, slanutkom, rajčicom i krumpirom

Toliko je fino da nismo odgovorni ako ćete pojesti više nego inače
Curry ne mora nužno uključivati meso već ga se može napraviti i na povrtni način, a tako je i laganiji. Kombinacija mirisnih začina otvorit će vam sinuse, ali i apetit, garantirano ;)
500 g krumpira
1 luk, nasjeckani
4 češnja češnjaka
slanutak, grašak (količina po želji)
2 svježe rajčice ili konzervirani pelati
2,5 dcl kokosovog mlijeka
2 žličice kumina
1 žličica kajenskog papra
4 žličice curryja
1 žličica soli
1 žličica crnog papra
mali komadić đumbira, naribanog
peršin
Za početak skuhajte krumpir narezan na kockice u slanoj vodi i ocijedite ga. Na malo ulja popržite nasjeckani luk i češnjak te ih začinite kuminom, kajenskim paprom, curryjem, solju, paprom i đumbirom.
Dobro promiješajte te dodajte rajčicu, grašak, slanutak te ih zalijte kokosovim mlijekom. Pustite neka zavrije te naposlijetku dodajte kuhani krumpir i promiješajte. Ukrasite svježim peršinom i uživajte!













