Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Pikantni curry s graškom, slanutkom, rajčicom i krumpirom

Toliko je fino da nismo odgovorni ako ćete pojesti više nego inače

VOYO logo
VOYO logo

Curry ne mora nužno uključivati meso već ga se može napraviti i na povrtni način, a tako je i laganiji. Kombinacija mirisnih začina otvorit će vam sinuse, ali i apetit, garantirano ;)

Sastojci:

500 g krumpira

1 luk, nasjeckani

4 češnja češnjaka

slanutak, grašak (količina po želji)

2 svježe rajčice ili konzervirani pelati

2,5 dcl kokosovog mlijeka

2 žličice kumina

1 žličica kajenskog papra

4 žličice curryja

1 žličica soli

1 žličica crnog papra

mali komadić đumbira, naribanog

peršin

Priprema:

 

Za početak skuhajte krumpir narezan na kockice u slanoj vodi i ocijedite ga. Na malo ulja popržite nasjeckani luk i češnjak te ih začinite kuminom, kajenskim paprom, curryjem, solju, paprom i đumbirom.

Dobro promiješajte te dodajte rajčicu, grašak, slanutak te ih zalijte kokosovim mlijekom. Pustite neka zavrije te naposlijetku dodajte kuhani krumpir i promiješajte. Ukrasite svježim peršinom i uživajte!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali