
Brzinski ručak: Oslić u umaku od rajčica, maslina i kapara

U ovom jelu nesumnjivo ćete uživati
Rajčice i riba odlično se slažu u svakom jelu i u svakoj kombinaciji, a najpopularniji izbor za ručak petkom jest oslić. Zaboravite na riblje štapiće koji ionako nisu vidjeli ribu već otiđite u ribarnicu i kupite pravu, frišku ribu. Kakav će to tek biti ručak kad je sljubite s pelatima, kaparima i maslinama!
dva oslića
800 g pelata
1 limun
100 ml bijelog vina
1 luk
sol, papar, lovor, ružmarin
kapare, crne masline
maslinovo ulje
File oslića očistite od kostiju, ljusaka i prerežite po duljini. Začinite je solju i paprom, poškropite limunom i pustite neka odstoji oko 15 minuta.
Marinirane filete ocijedite, uvaljajte u brašno i kratko sa svake strane ispržite u tavi na maslinovom ulju.
Ribu izvadite, a na ulje stavite luk, malo ga posolite i dinstajte dok ne omekša. Ulijte bijelo vino i pustite neka vrije dok pola ne ispari.
Dodajte pelate i kapare i dobro promiješajte, zatim začinite lovorom, ružmarinom i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
Umaku pridružite oslić, dodajte narezane crne masline i kuhajte još oko 10 minuta. Dobar tek!


















