Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Oslić u umaku od rajčica, maslina i kapara

U ovom jelu nesumnjivo ćete uživati

VOYO logo
VOYO logo

Rajčice i riba odlično se slažu u svakom jelu i u svakoj kombinaciji, a najpopularniji izbor za ručak petkom jest oslić. Zaboravite na riblje štapiće koji ionako nisu vidjeli ribu već otiđite u ribarnicu i kupite pravu, frišku ribu. Kakav će to tek biti ručak kad je sljubite s pelatima, kaparima i maslinama!

Sastojci:

dva oslića

800 g pelata

1 limun

100 ml bijelog vina

1 luk

sol, papar, lovor, ružmarin

kapare, crne masline

maslinovo ulje

Priprema:

 

File oslića očistite od kostiju, ljusaka i prerežite po duljini. Začinite je solju i paprom, poškropite limunom i pustite neka odstoji oko 15 minuta.

Marinirane filete ocijedite, uvaljajte u brašno i kratko sa svake strane ispržite u tavi na maslinovom ulju.

Ribu izvadite, a na ulje stavite luk, malo ga posolite i dinstajte dok ne omekša. Ulijte bijelo vino i pustite neka vrije dok pola ne ispari.

Dodajte pelate i kapare i dobro promiješajte, zatim začinite lovorom, ružmarinom i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.

Umaku pridružite oslić, dodajte narezane crne masline i kuhajte još oko 10 minuta. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali