
Brzinski ručak: Nabujak od špinata i sira s iznenađenjem

Kada prerežete ovo fino jelo, osvojit će vas prije nego ga zagrizete
Postoje dani kada nismo raspoloženi za ništa drugo osim za malo špinata i pirea, a kako bismo se malo maknuli od krumpira, danas vam donosimo recept za vrlo ukusno i vizualno privlačno jelo sa špinatom, sirom i jajima.
Sastojci:
800 g smrznutog špinata (odmrznutog i dobro ocijeđenog)
200 g cheddar sira
5 jaja
125 g krušnih mrvica
kopar, peršin, sol, papar
3 tvrdo kuhana jaja
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 190 °C. U velikoj zdjeli pomiješati špinat, 2/3 sira, jaja, krušne mrvice, kopar, peršin, sol i papar.
Miješajte dok svi sastojci nisu sjedinjeni. Kalup za štruce ili običan protvan obložite papirom za pečenje i ulijte pola smjese.
Na nadjev smejstite tri tvrdo kuhana jaja u komadu, jednako razmaknuta. U kalup dodajte ostatak smjese te na vrh posipajte ostatak sira. Pecite 45 minuta. Dobar tek!


















