Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Nabujak od špinata i sira s iznenađenjem

Kada prerežete ovo fino jelo, osvojit će vas prije nego ga zagrizete

VOYO logo
VOYO logo

Postoje dani kada nismo raspoloženi za ništa drugo osim za malo špinata i pirea, a kako bismo se malo maknuli od krumpira, danas vam donosimo recept za vrlo ukusno i vizualno privlačno jelo sa špinatom, sirom i jajima.

Sastojci:

 

800 g smrznutog špinata (odmrznutog i dobro ocijeđenog)

200 g cheddar sira

5 jaja

125 g krušnih mrvica

kopar, peršin, sol, papar

3 tvrdo kuhana jaja

Priprema:

 

Zagrijati pećnicu na 190 °C. U velikoj zdjeli pomiješati špinat, 2/3 sira, jaja, krušne mrvice, kopar, peršin, sol i papar.

Miješajte dok svi sastojci nisu sjedinjeni. Kalup za štruce ili običan protvan obložite papirom za pečenje i ulijte pola smjese.

Na nadjev smejstite tri tvrdo kuhana jaja u komadu, jednako razmaknuta. U kalup dodajte ostatak smjese te na vrh posipajte ostatak sira. Pecite 45 minuta. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali