
Brzinski ručak: Musaka od patlidžana, mesa i rajčice

Tko ne voli dobru musaku , ne zna što propušta
Ovo jednostavno jelo savršeno je za ponedjeljke kada smo svi u žurbi i ne da nam se puno razmišljati što pojesti. Može se raditi na razne načine, a današnji recept uključuje zdrave patlidžane.
1000 g patlidžana
400 g mljevenog mesa
1 crni luk
4 režnja češnjaka
2 rajčice
2 crvene paprike
naribani sir
sol, papar
Popržite luk na malo ulja te mu dodajte meso, sol i papar. Dinstajte ga uz povremeno dolijevanje vode dok ne omekša te mu dodajte češnjak.
Ogulite patlidžane, narežite ih na ploške, posolite i ostavite da miruju oko 15 minuta. Zatim ih posušite papirnatim ručnikom i popržite na ulju.
Ogulite rajčice, jednu od njih narežite na kockice, a drugu na ploške. Papriku također narežite na kockice i dodajte rajčici.
U vatrostalnu zdjelu slažite red patlidžana, mesa, rajčice i paprike. Ponavljajte dok ne dođete do vrha, a završite s patlidžanima i ribanim sirom.
Musaku prelijte s 2 dcl vruće vode i pecite na 220 °C. Dobar tek!













