Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Musaka od patlidžana, mesa i rajčice

Tko ne voli dobru musaku , ne zna što propušta

VOYO logo
VOYO logo

Ovo jednostavno jelo savršeno je za ponedjeljke kada smo svi u žurbi i ne da nam se puno razmišljati što pojesti. Može se raditi na razne načine, a današnji recept uključuje zdrave patlidžane.

Sastojci:

1000 g patlidžana

400 g mljevenog mesa

1 crni luk

4 režnja češnjaka

2 rajčice

2 crvene paprike

naribani sir

sol, papar

Priprema:

 

Popržite luk na malo ulja te mu dodajte meso, sol i papar. Dinstajte ga uz povremeno dolijevanje vode dok ne omekša te mu dodajte češnjak.

Ogulite patlidžane, narežite ih na ploške, posolite i ostavite da miruju oko 15 minuta. Zatim ih posušite papirnatim ručnikom i popržite na ulju.

Ogulite rajčice, jednu od njih narežite na kockice, a drugu na ploške. Papriku također narežite na kockice i dodajte rajčici.

U vatrostalnu zdjelu slažite red patlidžana, mesa, rajčice i paprike. Ponavljajte dok ne dođete do vrha, a završite s patlidžanima i ribanim sirom.

Musaku prelijte s 2 dcl vruće vode i pecite na 220 °C. Dobar tek!

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali