Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Musaka od mljevenog mesa i krumpira

Musaka se kod nas može pripremati u više varijanti, ali ona najčešća uključuje dvije bitne i zasitne namirnice - mljeveno meso i krumpir

VOYO logo
VOYO logo

No, da biste pripremili musaku bit će vam potrebni još i 1 crveni luk, sitno nasjeckan, 2 čenja češnjaka, jedno jaje, začini poput soli i papra, a možete i još neke druge dodati prema vlastiti željama. Uz to, trebat će vam i 100 ml umaka od rajčice, 200 ml bešamel umaka, 200 ml kiselog vrhnja i 20 dag sira trapista. I da, na oko pola kilograma mljevenog mesa, treba vam kilogram krumpira kojeg ćete narezati na ploškice.

Priprema:

 

Stavite u jednu posudu malo ulja te popržite češnjak i crveni luk dok on ne postane staklast

Paralelno stavite krumpir kuhati u drugu posudu, praktičnije je staviti ga kuhati već narezanog na ploške, ali pripazite da vam se ne prekuha i ne raspadne kad ga budete vadili

Na crveni luk i češnjak dodajte mljeveno meso te ga dinstajte jedno pola minute

Nakon toga dodajte rajčicu i začine po želji te dinstajte sve dok tekućina ne ispari iz posude

Pomješajte bešamel, kiselo vrhnje i jedno jaje te od njih napravite umak koji ćete koristiti tijekom slaganja krumpira za musaku

U vatrostalnu zdjelu složite ploške krumpira po dnu koje ste prethodno namočili u umak, a potom dodajte sloj mljevenog mesa - tako slažite dok imate krumpira

Ono što vam preostane od umaka, iskoristite tako da prelijete cijelu musaku, a potom gore naribajte još i sir. Zagrijte pećnicu te musaku pecite 30 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.

Poslužite uz zelenu salatu i uživajte. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali