Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Krumpir alla carbonara

Krumpir je svestrana namirnica koju možemo jesti bilo kada i s bilo čim

VOYO logo
VOYO logo

Ako vam se danas ne da nešto psoebno kuhati, uvijek se možete okrenuti krumpiru na brzi način, a posebno fin je onaj alla carbonara.

Sastojci:

 

1 kg krumpira

1 mali luk

150 grama kockica slanine

300 ml slatkog vrhnja

80 grama tvrdog ribanog sira ( parmezan )

1 jaje

sol, papar

sjeckani peršin

Priprema:

 

Krumpir dobro operite, izrežite ga na deblje kolutove te kuhajte oko 10 minuta dok ne bude al dente. Pomiješajte vrhnje, jaje i sir ribanac te malo posloite i popaprite.

Na malo maslaca propirjajte luk, dodajte kockice slanine te zajedno pržite nekoliko minuta da slanina pusti miris.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a kuhani krumpir ocijedite te posudu za pečenje namažite s malo maslaca.

Prelijte krumpire s mješavinom vrhnja te dodajte slaninu, luk i peršin. Površinu možete posipati sirom. Pecite oko pola sata na 180 °C. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali