
Brzinski ručak: Krumpir alla carbonara

Krumpir je svestrana namirnica koju možemo jesti bilo kada i s bilo čim
Ako vam se danas ne da nešto psoebno kuhati, uvijek se možete okrenuti krumpiru na brzi način, a posebno fin je onaj alla carbonara.
Sastojci:
1 kg krumpira
1 mali luk
150 grama kockica slanine
300 ml slatkog vrhnja
80 grama tvrdog ribanog sira ( parmezan )
1 jaje
sol, papar
sjeckani peršin
Priprema:
Krumpir dobro operite, izrežite ga na deblje kolutove te kuhajte oko 10 minuta dok ne bude al dente. Pomiješajte vrhnje, jaje i sir ribanac te malo posloite i popaprite.
Na malo maslaca propirjajte luk, dodajte kockice slanine te zajedno pržite nekoliko minuta da slanina pusti miris.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a kuhani krumpir ocijedite te posudu za pečenje namažite s malo maslaca.
Prelijte krumpire s mješavinom vrhnja te dodajte slaninu, luk i peršin. Površinu možete posipati sirom. Pecite oko pola sata na 180 °C. Dobar tek!













