
Chef Robert Hromalić zna kako se radi najfiniji Mousse od čokolade sa svježim voćem i Nestlé pahuljicama

Malo žitarica, malo voća i još malo čokolade, ključni su sastojci za zdravi i slasni desert po receptu chefa Roberta Hromalića. U okviru kulinarskog serijala "Chefovi Vrte Zdravi Film" u kojem se ove godine želi skrenuti pozornost na važnost smanjenja otpada od hrane, naš stručnjak za slastice pokazat će kako napraviti Mousse od čokolade sa svježim voćem i Nestlé pahuljicama i podijeliti i neke korisne savjete kako još možemo iskoristiti žitarice koje svi imamo kod kuće.
Sastojci:
140 g mlijeka
5 g želatine u prahu
220 g Nestlé Dessert bijele čokolade
300 g vrhnja
100g Nestlé Dessert tamne čokolade
100g Nestlé Fitness žitarica
Prstohvat cvijeta soli
Svježe maline ili dostupno svježe voće
50g šećera
50g vode
Korica limuna
Postupak:
50 g vode i 50 g šećera prokuhati s koricom limuna i stavimo sa strane na hlađenje. Ostatke voća ili svježe voće izrezati na sitne kockice i izmiješati s prethodno ohlađenim sirupom. Voćnu salatu poslužiti na dobro ohlađeni
Tamnu čokoladu otopiti na pari na 30°C te izmiješati s Nestlé Fitness pahuljicama i posuti cvijetom soli te ostaviti da se čokolada stegne. Kad se čokolada stegne, ukrasiti vrh deserta pahuljicama.
Serijal





















