
Chef Mario Mihelj i njegov recept za ribu i povrće iz pećnice

Mario Mihelj osmislio je recepte za ribu i povrće iz pećnice, od čijih je ostataka napravio vrlo ukusnu savijaču s ribom, koja je ujedno i jednostavna za pripremu. Savjete za pripremu ribe uz što manje ostataka, chef Mario objedinio je u tekstu na ovoj poveznici. Nestlé i omiljeni hrvatski chefovi koji svojim idejama za ukusne i zdrave obroke sudjeluju u kulinarskom serijalu "Chefovi vrte zdravi film" na ovaj način žele skrenuti pažnju na važnost smanjenja otpada od hrane. Jedan od načina za to je pripremati hranu na način da je možete reciklirati, odnosno iskoristiti sve namirnice i ostatke od obroka za neko novo jelo, jednako fino i zdravo.
Riba i povrće iz pećnice
Sastojci:
Bijela riba (brancin ili orada) – 3 komada
Povrće
Maslinovo ulje, limun, češnjak, peršin
Krumpir 600 g
Luk 1 glavica
Češanj češnjaka 3 komada
Peršin list 50 g
Limun 2 komada
Mrkva 4 komada
Cherry rajčica 300 g
Maslinovo ulje prema ukusu
Sol & papar
Nestlé proizvodi: MAGGI Magija okusa + povrtni temeljac
Postupak:
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Očistiti i začiniti ribu i povrće. Povrće ubaciti u pećnicu prije ribe. Nakon 10 minuta ubaciti i ribu. Sve skupa peći oko 45 minuta. Poslužiti.
Serijal





















