
Prvi proizvođači uselili u baranjsku kuću kulena u kojoj su nam otkrili: 'Paprika je broj jedan, ona je najbitnija'

Baranjski kulen, odnedavno je dobio i svoj dom. U njega su se
uselili prvi proizvođači koji kulen rade prema staroj
recepturi na moderan način.
"Pokušat ćemo privući mlade da dođu u pogon, da se mi onda maknemo, a oni da ostanu tu i da rade dalje. Nije interes za sada velik", otkriva Stanković.
Malom proizvođaču jedan ovakav projekt od velikog je značaja. Milorad Stojković, vlasnik OPG-a, kaže: "To nam je odskočna daska za sve restorane gdje ćemo moći ponuditi našem narodu da uživaju u tim delicijama." Tajnu kvalitete ove delicije teško je dobiti, ali ipak bez jednog sastojka se ne može - baranjske paprike.
Milorad Stojković otkriva recept: "Uz sol i papriku tu je i
bijeli papar, ali ovo je najbitnije. Paprika je broj jedan." Da
bi doživljaj bio potpun, kulen je potrebno pravilno
servirati...
Neki ga zovu kulen, a neki kulin. Na kraju nije toliko ni važno, jer najvažnije je da je on sočan i ukusan.





















