MJESEC PLAVE RIBE /

Šefovi kuhinja u Crikvenici otkrili recepte za plavu ribu: 'Suha marinada od smeđeg šećera i soli i file tune pritisnut 'na starinki''

U Crikvenici se ovih dana najviše jede plava riba. Puni su ih meniji restorana, a sve zbog jednog posebnog mjeseca. Mjeseca je plave ribe, koji se tamo održava već 11 godina. Tom prigodom nam je glavni kuhar Draga Visković otkrio recept za domaću salsu: 'Kapula, češnjak, puno sjeckane rajčice. Malo temeljca, malo bijeloga vina, puno peršina i dosta ljubavi.' I sve to uz file lokarde. Dragan nam je otkrio i kako radi suhu marinadu od smeđeg šećera i soli u kojoj drži filete tune, pritisnuto 'na starinski'. Iz mora ravno za stol. Plavoj možda ne možete kao zlatnoj ribici šapnuti tri želje, ali jednu od najvažnijih unaprijed ispunjava. Ona glasi – nek' je zdravlja. Više o receptima kako pripremiti plavu ribu i kako to ovih dana izgleda u Crikvenici pogledajte u prilogu Ide Balen.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pogledaj još videa
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx