Ususret Božiću /

Dinamični duo: Špiček i Šprajc pokazali kako se priprema najbolji odojak

Legenda TV kulinarstva i legenda TV novinarstva ovih blagdana udružili su snage!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jedan od ključnih momenata zimskog blagdanskog razdoblja zasigurno je bogata trpeza, a odojak je uvijek jedna od glavnih zvijezda. Chefu Tomislavu Špičeku u božićnom serijalu 'Domaće i tradicionalno' pridružio se urednik, voditelj i novinar, Zoran Šprajc, a njih dvojica su napravili odojak na vrlo poseban način.

"Danas je na repertoaru odojak, otkošteni. Napunit ćemo ga s farsom od češnjovki, malo mladog luka, malo senfa, zamotati, staviti u mrežicu i peći. Uz to ćemo francusku, ali ne klasičnu", najavio je Špiček odlično raspoloženom Šprajcu.

Francuska salata mnogima je jedno od najdražih božićnih jela, a Špiček je otkrio svoj recept s malim 'twistom' - u njoj će se tako pronaći buča i smeđi grah te jabuka i celer. Uz to, Špiček je odlučio dodati i kuhana prepeličja jaja. Sve potrebne sastojke možete pronaći u SPAR-u.

Špiček napominje kako se koža odojka nikako ne bi trebala kuhati već uvijek peći, a Šprajc nam je otkrio kako mu je od svih blagdanskih poslastica najdraži upravo odojak.

Recept za rolani odojak

Sastojci:

4 kg odojka

1 kg S-BUDGET češnjovki

2 žlice SPAR senfa

200 g mladog luka

500 g buče

200 g S-BUDGET graha

1 kisela jabuka

200 g kuhanog krumpira

100 g S-BUDGET kiselih krastavaca

200 g S-BUDGET majoneze

50 g SPAR milerama

8 prepeličjih jaja

200 g S-BUDGET svinjske masti

Priprema:

Odojka otkostite i raširite na leptir. Češnjovke izvadite iz crijeva i sameljite s dodatkom vode.

Odojak posolite i premažite 1 žlicom senfa. Na odojak dodajte smjesu od češnjovki i po njoj poslažite sjeckani mladi luk te ga zarolajte. Pecite na 200 stupnjeva oko 90 minuta. Buču narežite na kockice i ispržite.

Pomiješajte s krumpirom, grahom, jabukom i kiselim krastavcima. Začinite senfom, majonezom i mileramom. Na vrh stavite kuhana prepeličja jaja prerezana po pola.

A koliko je ukusan ovako spremljen odojak, govori i izraz na licu Zorana Šprajca. "Draga nacijo, sretan vam Božić!", poručio je Šprajc uživajući u rolanom odojku i francuskoj salati.

Dobar vam tek!

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx