Znate li tajnu kuhanja dobre juhe? /

Zvuči jednostavno, ali ipak je dobro poslušati Špičekov savjet

Ususret novoj sezoni 'Večere za 5 na selu', koja će se uskoro emitirati na RTL-u, prisjetili smo se dragocjenih savjeta našeg kulinarskog stručnjaka Tomislava Špičeka kako se kuha juha

VOYO logo
VOYO logo

Već bi i vrapci na grani trebali znati da se lonac ne poklapa kada se kuha bistra juha. „Kada dodaš sve sastojke u juhu i kada ona zakipi, smanjiš temperaturu. Bitno je dobro odrediti omjer povrća i sastojaka u njoj kako ti voda ne bi odmah isparila. Ali je nikada ne poklapaš jer će se juha s poklopcem zamutiti“, objasnio je Tomislav Špiček.

A mi vam donosimo jedan sjajan recept za juhu od kupusa koji morate isprobati!

Sastojci za juhu:

Kupus

Luk

Češnjak

Curry

Sol

Papar

Mješavina začina

PRIPREMA:

Manju glavicu kupusa narezati i staviti u lonac zajedno s jednim lukom i pet režnja češnjaka. Kuhati 20 minuta. Dodati začine, sol, papar, curry i mješavinu začina. Nakon 20 minuta dodati decilitar vrhnja za kuhanje i sve izmiksati uz dodatak velike šake nasjeckanog peršina.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali