Zdrava hrana /

Tri recepta za juhe koje će ojačati vaš imunitet i zaštititi organizam od bolesti

Počela je sezona viroza i prehlada pa je važno opskrbiti tijelo kvalitetnim nutrijentima. Prenosimo tri recepta za tople juhe koje će vas okrijepiti i dati vašem organizmu snagu. Otkrijte ih klikom na 'SLJEDEĆA'

VOYO logo
VOYO logo

Juha od mrkve i đumbira

Ovu je juhu izuzetno lako napraviti, a mrkva i đumbir idealna su kombinacija koja će tijelu pružiti dovoljno vitamina, a uz to je i za prste polizati.

(FOTO: Pexels)

Sastojci:

tri velike mrkve

žlica naribanog đumbira

žličica kurkume

malo kajenskog papra

20 grama kruha

žlica kiselog vrhnja

 200 mililitara povrtnog temeljca

Upute:

Ogulite i narežite mrkve te ih stavite u blender zajedno s đumbirom, kurkumom, paprom, kruhom, kiselim vrhnjem i 200 mililitara povrtnog temeljca. Miksajte dok nije dobra tekstura te zagrijte u lončiću. Dodajte kiselo vrhnje i papar, a možete ubaciti i bučine sjemenke.

Originalan recept pronađite ovdje.

Marokanska juha sa slanutkom

Juha sa slanutkom zagrijat će organizam, a usput ćete unijeti dobru količinu proteina. 

(FOTO: Pexels)

Sastojci:

žlica maslinovog ulja

luk srednje veličine, narezan

dvije stapke celera, nasjeckani

2 žličice kumina

600 mililitara vrućeg povrtnog temeljca

400 grama narezanih zrelih rajčica

400 grama slanutka

100 grama graška

polovica limunovog soka te korijandar ili peršin

Upute:

Zagrijte maslinovo ulje u dubokoj tavi, a zatim popržite luk i celer desetak minuta. Dodajte kumin i još pirjajte minutu. Pojačajte temperaturu, dodajte temeljac, rajčice i slanutak te papar. Pustite da kuha osam minuta,  a zatim ubacite grašak i limunov sok te kuhajte još dvije minute. Začinite po vlastitom ukusu te dodajte peršin ili korijandar.

Originalan recept pronađite ovdje.

Juha od kupusa

Kupus je prepun vitaminca C, a uz dodatak povrća i začina ova je juha bomba za zdravlje. Imajte na umu da ova količina vrijedi za šest osoba. U ovu juhu možete dodati i meso.

(FOTO: Pixabay)

Sastojci:

dvije žlice maslinovog ulja

veliki luk, sitno nasjeckan

2 štapa celera, sitno nasjeckanog

jedna velika mrkva, nasjeckana

70 grama pancete (po želji)

jedna velika glavica kupusa, naribana

dva veća režnja češnjaka, zgnječena

žličica začina slatke paprika

žličica nasjeckanog ružmarina

400 grama pelata

litra i pol povrtnog temeljca

500 grama slanutka

parmezan ( po želji)

Upute:

Zagrijte ulje u loncu na niskoj temperaturi te dodajte luk, mrkvu, celer i sol. Pirjajte 15 minuta. Ako koristite pancetu dodajte ju i popecite. Ubacite kupus i pustite da omekša pet minuta. Dodajte češnjak, ružmarin i papriku i pustite da se kuha minutu. Ubacite pelate i temeljac, a zatim kuhajte 30 minuta te napokon dodajte slanutak. Dobro začinite paprom i dodajte sol te po želji servirajte s dodatkom parmezana.

Originalan recept pronađiteovdje.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali