
Tri recepta za juhe koje će ojačati vaš imunitet i zaštititi organizam od bolesti

Juha od mrkve i đumbira
Ovu je juhu izuzetno lako napraviti, a mrkva i đumbir idealna su kombinacija koja će tijelu pružiti dovoljno vitamina, a uz to je i za prste polizati.
Sastojci:
tri velike mrkve
žlica naribanog đumbira
žličica kurkume
malo kajenskog papra
20 grama kruha
žlica kiselog vrhnja
200 mililitara povrtnog temeljca
Upute:
Ogulite i narežite mrkve te ih stavite u blender zajedno s đumbirom, kurkumom, paprom, kruhom, kiselim vrhnjem i 200 mililitara povrtnog temeljca. Miksajte dok nije dobra tekstura te zagrijte u lončiću. Dodajte kiselo vrhnje i papar, a možete ubaciti i bučine sjemenke.
Originalan recept pronađite ovdje.
Marokanska juha sa slanutkom
Juha sa slanutkom zagrijat će organizam, a usput ćete unijeti dobru količinu proteina.
Sastojci:
žlica maslinovog ulja
luk srednje veličine, narezan
dvije stapke celera, nasjeckani
2 žličice kumina
600 mililitara vrućeg povrtnog temeljca
400 grama narezanih zrelih rajčica
400 grama slanutka
100 grama graška
polovica limunovog soka te korijandar ili peršin
Upute:
Zagrijte maslinovo ulje u dubokoj tavi, a zatim popržite luk i celer desetak minuta. Dodajte kumin i još pirjajte minutu. Pojačajte temperaturu, dodajte temeljac, rajčice i slanutak te papar. Pustite da kuha osam minuta, a zatim ubacite grašak i limunov sok te kuhajte još dvije minute. Začinite po vlastitom ukusu te dodajte peršin ili korijandar.
Originalan recept pronađite ovdje.
Juha od kupusa
Kupus je prepun vitaminca C, a uz dodatak povrća i začina ova je juha bomba za zdravlje. Imajte na umu da ova količina vrijedi za šest osoba. U ovu juhu možete dodati i meso.
Sastojci:
dvije žlice maslinovog ulja
veliki luk, sitno nasjeckan
2 štapa celera, sitno nasjeckanog
jedna velika mrkva, nasjeckana
70 grama pancete (po želji)
jedna velika glavica kupusa, naribana
dva veća režnja češnjaka, zgnječena
žličica začina slatke paprika
žličica nasjeckanog ružmarina
400 grama pelata
litra i pol povrtnog temeljca
500 grama slanutka
parmezan ( po želji)
Upute:
Zagrijte ulje u loncu na niskoj temperaturi te dodajte luk, mrkvu, celer i sol. Pirjajte 15 minuta. Ako koristite pancetu dodajte ju i popecite. Ubacite kupus i pustite da omekša pet minuta. Dodajte češnjak, ružmarin i papriku i pustite da se kuha minutu. Ubacite pelate i temeljac, a zatim kuhajte 30 minuta te napokon dodajte slanutak. Dobro začinite paprom i dodajte sol te po želji servirajte s dodatkom parmezana.
Originalan recept pronađiteovdje.













