užitak za nepce /

Tri brza recepta s tjesteninom i tikvicama s kojima ne možete pogriješiti

Ljeti nitko ne voli previše kuhati te nastojimo birati recepte koji će nam oduzeti najmanje vremena, a biti maksimalno zdravi. U nastavku vam donosimo tri jednostavna recepta s tikvicama i tjesteninom, a vi odaberite svog favorita. Kliknite 'SLJEDEĆA'

VOYO logo
VOYO logo

Tjestenina u umaku od tikvica

Za početak donosimo najjednostavniji recept gdje vam zapravo ne treba ništa posebno osim, naravno, tikvica. Ovaj je recept zdrav i ukusan, a ako ga želite učiniti još zdravijim, koristite integralnu tjesteninu. U nastavku vam donosimo potrebnu količinu sastojaka za tročlanu obitelj. 

Ručak za 15 minuta: Tri brza i fina recepta s tikvicama za ljetne dane

(FOTO: www.profimedia.hr) 

0,5 kg tjestenine

0,5 l vrhnja za kuhanje 

1 velika tikvica

6 režnja češnjaka 

1 žlica vegete 

prstohvat papra 

Nakon što ubacite tjesteninu u posoljenu vodu, krenite sa pripremom tikvica. Obavezno ih operite jer im nije potrebno guliti koru kako bi u njima zadržali što više vrijednih sastojaka. Narežite ih na ploške debljine otprilike 5 milimetara.

U lonac ubacite malo maslinovog ulja te dodajte tri narezana režnja češnjaka. Kada češnjak pusti svoj miris, ubacite tikvice, vegetu i papar te lagano miješajte dok se tikvice ne omekšaju. Nakon toga dodajte vrhnje za kuhanje i još tri narezana režnja češnjaka. Miješajte još par minuta, a zatim sve pomiješate s tjesteninom. 

Tjestenina s tikvicama i tunjevinom

Iako se čini kao veoma neobična kombinacija, zapravo je iznimno ukusna. U nastavku vam donosimo sastojke potrebne za dvije osobe

240 g pelata iz konzerve

1 limenka tunjevine u maslinovom ulju

1 veća tikvica

1 veći luk 

žličica soli

žličica šećera

malo papra

350 g tjestenine

1,5 dcl vrhnja za kuhanje

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Tri jednostavna i fina recepta s tikvicama koji će vas oduševiti

Na početku, na maslinovom ulju prepržite luk, a kada ona postane slatkasta, dodajte tikvice koje ste prethodno narezali na tanke ploškice. Dinstajte ih dok ne postanu mekane. Zatim dodajte pelate pa začinite sa paprom, soli i žličicom šećera te sve to zajedno mješajte dok dio tekućine iz pelata ne ispari

Nakon toga dodajte tunjevinu zajedno sa uljem iz limenke te u tu smjesu dodajte tjesteninu, 1,5 dcl vrhnja za kuhanje te dobro promiješate da se sve dobro sljubi. 

Gamberi s tikvicama i tjesteninom

I za kraj, donosimo recept za gambere s tikvicama i tjesteninom. U nastavku donosimo sastojke potrebne za četiri osobe. 

1 paket zaleđenih gambera 

250 g tikvica

400 g tjestenine

20 g maslaca

1 glavica luka 

20 g brašna 

250 ml povrtne juhe 

200 ml vrhnja za kuhanje 

malo soli i papra 

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Savršeno ljetno jelo: Kremasti rižoto s tikvicama

Dok se tjestenina kuha, na tavi rastopite maslac te dodajte sjeckani luk dok ne omekša. Po želji posolite. Nakon toga dodajte brašno i pržite još koju minutu. Zatim sve zalijte povrtnom juhom i promiješajte. Kada se umak počinje zgušnjavati, postepeno dodajte vrhnje, a zatim i gambere te nasjeckane tikvice. Ostavite da zavri i cijelo vrijeme miješajte. 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali