
Sušeno i zeleno spasit će vam crijeva

Unos kuhanog zelenog povrća barem jednom na dan, smanjuje rizik za nastanak polipa, a time i raka crijeva za 24%. Sušeno voće konzumirano tri puta tjedno isti rizik smanjuje za 26%.
Konzumiranje leguminoza, povrća, sušenog voća i smeđe riže smanjuje rizik od nastanka crijevnih polipa, objavljeno je u časopisu
Konzumacija leguminoza minimalno tri puta tjedno i smeđe riže jednom tjedno smanjuje rizik od crijevnih polipa za 33 do 40%. I kuhano zeleno povrće i sušeno voće također pridonose boljoj zaštiti, prije svega zahvaljujući visokom sadržaju prehrambenih vlakana za koje se zna da imaju antikarcinogeni učinak.
Tijekom istraživanja analizirani su podaci o prehrambenim navikama 2.818 ispitanika tijekom 26 godina, a nakon tog razdoblja u 441 ispitanika su pronađeni crijevni i/ili rektalni polipi. Rezultati pokazuju da unos kuhanog zelenog povrća jednom na dan ili više, smanjuje rizik za nastanak polipa za 24%, u usporedbi kad se namirnice unose manje od 5 puta tjedno. Također, pokazalo se da sušeno voće konzumirano 3 puta tjedno isti rizik smanjuje za 26%.
http://www.vitamini.hr/
arti-201107080758006 arti-201107290795006 arti-201107260028006














![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije

Ancelotti mlađi odgađa samostalnu karijeru, pomagat će ocu i na novom poslu




