
Spriječite opaku bolesti: ključ zaštite od raka nalazi se u vašoj kuhinji

Češnjak, luk, poriluk i vlasac pripadaju u biljni rod lukova. Rastu diljem svijeta i danas su temelj naših svakodnevnih obroka. Međutim, ovo povrće sada bi moglo postati nešto više od samih namirnica - navodno su učinkoviti u sprječavanju nastanka raka.
Znanstvenici iz Kine odlučili su se posvetiti istraživanju učinka
ove grane. Njihova nedavna studija tvrdi da bi veći unosi
češnjaka i luka mogao smanjiti rizik od razvoja kolorektalnog
karcinoma. Istraživanje su objavili u časopisu
Stručnjaci su okupili 833 ljudi s kolorektalnim rakom te 833 bez. Imali su sličnu težinu i živjeli su na sličnim lokacijama. Ispitivali su sudionike o njihovim navikama u prehrani.
Ispostavilo se da postoji veza između povrća iz roda lukova te raka. Osobe koje su konzumirala najviše takvih namirnica imale su 79 posto manju šansu da razviju kolorektalni karcinom. Međutim, potrebno je provesti dodatne studije kako bi se isključili svi faktori zbog kojih su rezultati ovog istraživanja drugačiji od nekih prethodnih.
Svakako se, ipak, preporuča unositi više sličnih namirnica i obogatiti prehranu.
Svakodnevne stvari koje uzrokuju rak, a ne smatramo ih opasnima
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!


















