Zdravlje /

Riblje ulje popravlja štetu na mozgu nastalu zbog 'junk' hrane

VOYO logo
VOYO logo

Naime, prije više od deset godina istraživanja su pokazala kako 'junk' hrana može loše utjecati na mozak i proces stvaranja novih stanica živaca.

A sada su istraživači sa Sveučilišta u Liverpoolu otkrili kako hrana bogata omega-3 masnim kiselinama, poput ribljeg ulja,može spriječiti te negativne efekte stimulacijom područja mozga koji kontrolira hranjenje, učenje i pamćenje.

Tim znanstvenika je započeo studiju jer su htjeli provjeriti da li omega-3 masne kiseline pomažu gubitku kilograma.

Utvrdili su kako one nemaju direktan utjecaj na smanjenje kilograma, ali su zaključili kako bi konzumiranje ribe i omega-3 masnih kiselina svakako bio pozitivan korak za one koji žele poboljšati svoje zdravlje, piše dailymail.co.uk.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali