
Ovo je smrznuta hrana koju pod svaku cijenu morate izbjegavati

Uvijek jedite svježe sezonsko voće i povrće, a ono koje je izvan
sezone, možete i smrznuto.
Između svježe i zamrznute hrane nema velike razlike po pitanju hranjivih materijala, ali je problem ako kupujete polugotove i gotove proizvode koji su smrznuti.
Sam način pripreme dramatično mijenja zdravstvene koristi takve hrane.
Evo što trebate izbjegavati.
Velike su šanse da je ovo jelo puno aditiva i drugih nepoželjnih
sastojaka. Ako vam se ne mijesi tijesto, radije idite u
pizzeriju.
Ovakva jela sadrže i do 500 kalorija te više od 15 grama uglavnom
najjeftinije i najnezdravije masti. Vlakana gotovo da nema, ali
je zato puno natrija.
Razne vrste tjestenine, koje se ubacuju u polugotova pakiranja,
uglavnom se rade s transmastima, koje su opasne za cirkulaciju.
Tu se najčešće ubacuju aditivi i puno natrija.
U ovoj hrani se nalazi malo mesa, no u smjesi je poprilična količina transmasti.
Smrznuta piletina sadrži dva do tri puta više masnoće nego običan
cheeseburger, a uz natrij, ubacuju se i vještački okusi.
I najsvježiji pomfrit nije primjer zdrave hrane pa možete
zamisliti što predstavlja onaj smrznuti.
Neke kemikalije, koje se nalaze u plastičnoj ambalaži, mogu
povećati rizik od raka.
Kolači, koje ćete pripremiti za minutu, nisu dobri za zdravlje.
Radije se potrudite pripremiti svježe slastice, a tako ćete barem znati sve sastojke te izbjeći transmasti, prevelike količine šećera i aditive.













