Zdravlje /

Organ kojem gode svježe jagode

Uživanje u jagodama, borovnicama i ostalom voću s visokim udjelom antioksidansa flavonoida je u novoj studiji povezano s usporavanjem pada kognitivnih sposobnosti u starosti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Rezultati koje je objavio stručni časopis Annals of Neurology prikupljani su 25 godina od oko 16.000 ispitanica koje su na kraju istraživanja imale preko 70 godina. Zaključak studije je da česta konzumacija navedenog voća ima veze s odgodom slabljenja kognitivnih sposobnosti za 2,5 godine.

Stručnjaci s Harvarda smatraju da su njihovi rezultati potvrda kako i male modifikacije u prehrani mogu imati značajan učinak na kognitivne sposobnosti osoba starije životne dobi.

Antioksidansi flavonoidi su u velikim količinama prisutni i u jabukama, agrumima, čaju, crvenom luku i crnom vinu. A neke ranije studija su povezale veći unos flavonoida sa smanjenjem rizika za bolesti srca, dijabetes i rak.

http://www.vitamini.hr/

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx