Karfiol za bogat stol! /

Od juhe do deserta: Tri bezglutenska, keto recepta sa cvjetačom

Cvjetača spada među najzdravije povrće i trebalo bi je što češće imati na tanjuru. Zahvaljujući neutralnom okusu i teksturi od nje se mogu pripremati brojna jela - od priloga, preko glavnog jela do deserta. Ako ne znate što kuhati za vikend, inspirirajte se klikom na SLJEDEĆA

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kremasta juha od cvjetače

Sastojci za 2 osobe:

glavica cvjetače

jedna mrkva

stabljka celera

glavica luka

dva češnja češnjaka

žlica kremastog, masnog sira 

origan

papar i sol

maslac

Postupak: 

Na maslacu kratko prodinstajte sitno narezani luk i češnjak, dodajte narezanu stabljiku i list celera, naribanu mrkvu, origano, cvjetove cvjetače, papr i sol i te zalijte povrtnim temeljcem. Kuhajte dok povrće ne omekša pa na kraju dodajte veliku žlicu kremastog sira i juha je gotova. 

(FOTO: Pexels)

Njoki od cvjetače

Sastojci:

glavica cvjetače

4 žlice krumpirovog škroba

šalica brašna od tapioke ili zobenog brašna

žlica maslinovog ulja

sol

Postupak:

Skuhajte cvjetove cvjetače u kipućoj posoljenoj vodi,  posušite ih u čistoj kuhinjskoj krpi, stavite ih u blender te dodajte maslinovo ulje i blendajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu.

Izlijte smjesu na radnu površinu te dodajte suhe sastojke - škrob i brašno pa umijesite tijesto. Prebacite tijesto na površinu koju ste posuli brašnom od taipoke ili zobi i napravite njoke.

Gotove njoke stavite u kipuću vodu na par minuta. Gotovi su kada isplivaju na površinu.

Želite li im okus dodatno obogatiti, tostirajte ih u tavi na nekoliko kapi maslinovog ulja, dok ne dobiju svijetlo smeđu koricu.

(FOTO: Pexels)

Čokoladni mousse od cvjetače

Sastojci:

šalica cvjetova cvjetače

3 žlice sirovog kakao praha

2-3 datulje

pola banane

pola šalice bademovog mlijeka

pola žličice ekstrakta vanilije

malo soli 

Postupak:

Skuhajte cvjetaču u kipućoj vodi, izvadite ih i pustite da se ohladi. Stavite ih u blender, dodajte ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dobili ste mousse koji ćete prebaciti u čaše i staviit u hladnjak na 30 minuta. Prije serviranja ukraiste ih jogurtom od kokosa, borovnicama ili komadićima crne čokolade koja nema glutena. 

(FOTO: Pexels)

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx