
Ne izbacujte ugljikohidrate iz prehrane: Smanjuju rizik od rane smrti

Često su ugljikohidrati predstavljeni kao najveći prehrambeni neprijatelji, ali i neprijatelji dobre figure. No, nova istraživanja pokazuju kako izbacivanje ugljikohidrata može dovesti do povećanja rizika od ranije smrti.
Popularne dijete koje sugeriraju potpuno izbacivanje kruha, krumpira i tjestenina mogu učiniti više lošeg nego dobrog. Harvardska škola za javno zdravstvo provela je istraživanje nad 15 400 ljudi, a rezultati su pokazali kako i previše ugljikohidrata oštećuje zdravlje, stoga preporučaju njihov uravnotežen unos (tako da čine maksimalno 50% prehrane).
Osobe koje su u svojoj prehrani sadržavale manje od 40% te više od 70% ugljikohidrata su pridonijele i stvaranju većeg rizika od ranije smrti.
Najzdraviji je pristup uravnotežena prehrana, a potpuno izbacivanje bilo koje vrste namirnica nepogodno je za zdravlje. Mnoge dijete koje promiču smanjivanje ili izbacivanje ugljikohidrata sugeriraju njihovu zamjenu s proteinima ili mastima te obećavaju gubitak kilograma.
No, inako možda zaista pomažu u smanjenju kilograma, mogu značajno skratiti životni vijek.
Nova 'Super ugljikohidrati dijeta' tvrdi da možete gubiti kile i jesti kruh
Istraživanje pokazalo da hrana bogata mastima i ugljikohidratima djeluje kao droga
Konzumacija ugljikohidrata na kraju obroka može pomoći dijabetičarima
Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!













