dobra strategija /

Ljuta hrana zavarava mozak i pomaže nam da smanjimo unos soli

Osim što ima utjecaja na mozak, ljuta hrana pomaže nam očuvati zdravlje jer jača naš imunitet

VOYO logo
VOYO logo

Najlakši način da smanjite unos soli u organizam i poboljšate svoj zdravlje je da zaljutite svoju hranu. Studija objavljena u American Heart Association Journal pokazala je da ljudi koji jedu ljuću, a manje slanu hranu imaju niži krvni tlak.

"Znanstvenici su otkrili kako ljutina iz čili papričica aktivira dio u mozgu koji percipira slanoću, čineći pritom da mozak hranu doživljava slanijom, no što je, što u biti znači da unosite u tijelo manje soli. Stručnjaci smatraju kako je ovo dobra strategija za izbacivanje viška soli iz prehrane", stoji u članku. 

Previše soli može dovesti do visokog tlaka, bolesti bubrega, bolesti srca i moždanog udara. 

Pročitajte još:

Kako se zdravo hraniti: skinite kilograme bez gladovanja!

Povezanost ljute hrane i dugovječnosti tek trebaju potvrditi studije na novim populacijama

Ubija vas žgaravica? Donosimo trikove i savjete kako spriječiti i liječiti neugodan osjećaj žarenja u želucu

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali