
Ljetni popečci od krumpira, tikvica i tune koje će svi obožavati

Popečci od tune
Sastojci:
200 grama konzervirane tune
1 sitno sjeckani luk
1 sitno sjeckani mladi luk
1 režanj češnjaka
1 čajna žličica soka od limuna
1 jaje
sol
papar
2 žlice brašna
(Foto:
Ručak za 15 minuta: Tri brza i fina recepta s tikvicama za ljetne dane
Priprema:
1. Pomiješajte iscijeđenu tunu, luk, mladi luk, češnjak, sok od limuna i jaje u zdjeli.
2. Dodajte sol, papar, začine i brašno.
3. Oblikujte popečke i na vrućem ulju pecite ih 4 minute sa svake strane.
4. Poslužite ih tople.
Dobar tek!
Popečci od tikvice i tune
Sastojci:
200 grama iscijeđene tune iz konzerve
4 srednje tikvice
2 velika jaja
1/2 šalice naribanog parmezana
3 žlice majoneze
sol
3/4 šalice brašna
2 nasjeckana mlada luka ili luk
ulje
(Foto:
Savršena za bilo koje doba dana: okrepljujuća juha od rajčice
Priprema:
1. Posolite naribane tikvice, a zatim i pričekajte desetak minuta i iscijedite višak tekućine.
2. Zatim u velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, tunu, jaja, parmezan, majonezu i začine. Dobro promiješajte kako biste razbili tunu na sitnije komadiće. Na kraju dodajte brašno kako bi se smjesa povezala.
3. U velikoj tavi zagrijete ulje i popečke stavljajte s žlicom, a zatim ih malo izravnajte. Pržite 4-5 minuta sa svake strane dok ne porumene.
4. Poslužite toplo ili hladno s umakom od grčkog jogurta, češnjaka i papra.
Dobar tek!
Popečci od krumpira
Sastojci:
2 srednje naribana krumpira
1 1/2 žlica brašna
sol
jaje
4 žlice ulja
1 srednje naribani luk
1 žličica sitno sjeckane mente
crni papar
(Foto:
Tri jednostavna i fina recepta s tikvicama koji će vas oduševiti
Priprema:
1. Pomiješajte luk, jaje i krumpire, a zatim dodajte brašno i začine.
2. Zagrijete ulje na srednjoj vatri i smjesu stavljate s žlicom.
3. Pecite popečke s obje stane dok ne budu zlatno-smeđe boje.
4. Poslužite toplo uz umak po izboru.
Dobar tek!
Popečci od tikvica, mrkve i luka
Sastojci:
2 šalice naribanih tikvica
2 šalice naribane mrkve
2 režnja češnjaka (sitno nasjeckan)
2/3 šalice brašna
2 velika jaja
1/3 šalice mladog ili običnog luka
2 žlice maslinovog ulja
(Foto:
Izdvojite malo vremena i uživajte u grahu s ječmom, jelu naših baka
Priprema:
1. Posolite naribane tikvice, a zatim pričekajte desetak minuta i iscijedite višak tekućine.
2. U velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, mrkvu, češnjak, jaja, luk, brašno i začine. Smjesa treba biti ravnomjerna.
3. Zagrijte ulje na srednje visokoj temperaturi i popečke u tavu stavljajte s žlicom. Malo ih pritisnite i pecite ih 3-4 minute sa svake strane.
Dobar tek!


















