Zdravlje /

Jedete li ovako, ne bojte se raka

Osobe koje barem jednom tjedno konzumiraju zeleno povrće smanjuju šansu za razvoj karcinoma usta, bubrega, crijeva i dojke od 17 do 32 posto, u usporedbi sa onima koji ovo povrće ne jedu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Rizik za razvoj karcinoma usta može se smanjiti konzumacijom povrća iz porodice krstašica barem jednom tjedno, piše u istraživanju objavljenom u časopisu Annals of Oncology.

U povrće iz porodice krstašica pripadaju:• Brokula • Klice • Cvjetača • Kupus • Rotkvica • Potočarka

Stručnjaci su utvrdili da osobe koje barem jednom tjedno konzumiraju zeleno povrće smanjuju svoju šansu za razvoj karcinoma usta za 17% (petinu) u usporedbi sa onima koji ovo povrće ne jedu.

Konzumacija zelenog povrća ima značajan utjecaj i na sljedeće vrste karcinoma: • Rizik od karcinoma bubrega smanjuje za gotovo 32% • Rizik od ezofagealnog karcinoma smanjuje za 28% • Rizik od kolorektalnog karcinoma i karcinoma dojke smanjuje za 17%.

http://www.vitamini.hr/

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx