Zdravlje /

Ovako nam najčešće podvaljuju presoljenu hranu

Višak soli koji unosimo u organizam najčešće nema veze s količinom soli koju sami dodajemo dok kuhamo. Prekomjerne količine soli već su tu kad kupujemo hranu. Pogledajte gdje je ima najviše.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

U izvješću Američke udruge za srce i borbu protiv moždanog udara upozorava se na šest iznenađujućih zamki punih soli:

Kruh i peciva

Jedna štruca kruha može sadržavati i do 230 miligrama soli. Iako se na prvi pogled ne čini puno, zbrojite šnite koje pojedete za doručak, ručak i večeru, kao i sva peciva.

Naresci

Naresci koje stavljate u sendviče mogu skrivati i do 1.050 miligrama soli, koja im se najčešće dodaje da bi dulje ostali svježi i kako se meso ne bi pokvarilo.

Pizza

Omiljena brza hrana svih generacija može u jednoj kriški imati i do 760 miligrama soli. Dodajte tome šunku, špek ili buđolu i imate pravu porciju soli…

Perad

Zapakirana piletina često sadrži dodatnu slanu otopinu, a ovisno o načinu na koji pripremate ovo meso, vrlo lako možete doći do puno 'slanih grama'. Samo 85 grama smrznutih pilećih medaljona može sadržavati i do 600 miligrama soli.

Juha

Iako nisu popularne u našim krajevima, samo jedna porcija juhe iz konzerve sadrži potrebnu dnevnu količinu soli. Tako jedan tanjur ove juhe može sadržavati i do 940 miligrama soli.

Sendviči

Kao što smo već spomenuli, kruh je sam po sebi slan, a naresci mogu biti prave zamke soli.

ordinacija.hr

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx