
Izaberite najbolje bobičasto voće za sebe - od zdrave težine do zdravog srca

Liječnik Mahmoud Ghannoum, stručnjak je za zdravlje crijeva, zna
koju hranu trebamo jesti kako bismo bili zdravi. Bobičasto voće
odlično je zbog polifenola. Polifenoli su oni tajanstveni spojevi
zbog kojih su vino i tamna čokolada dobri za
nas. Istraživanja pokazuju da imaju važnu ulogu u našem
metabolizmu, u održavanju zdrave težine i kod kroničnih bolesti
kao što su kardiovaskularne bolesti, neurodgenerativni poremećaji
i čak kod karcinoma, piše
Iako poslastice poput vina i čokolade tehnički mogu biti izvor polifenola, Ghannoum ohrabruje ljude da izaberu neke druge izvore kada se radi o antioksidansima. "Mnogo polifenola dolazi iz bobičastog voća", rekao je Ghannoum.
Namirnice koje nikada ne biste trebali dodati u jaja ako želite izgubiti kilograme
Određeno bobičasto voće bolji je izvor polifenola nego drugo, ali srećom znanstvenici su otkrili što je najbolje za nas. Jedno istraživanje navodi borovnice kao sjajan izvor fenolnih kiselina, koje su vrsta polifenola. Također odlični izvor polifenola su i ribizle, kupine, maline i jagode.
Mama najuspješnijeg muškaraca na svijetu i manekenka otkriva tajnu svog izgleda
Ghannoum nema omiljeno bobičasto voće. "Volim različite vrste bobičastog voća. Jako su dobre za naša crijeva", dodaje dalje. Grožđe je također odličan izvor polifenola, zato je i vino zdravo. Ghannoum ne preporučuje vino u "medicinske svrhe", kaže da je dovoljno tri čaše vina tjedno, ali neka to ne bude vaš jedini izvor polifenola.













