fino i zdravo /

Hrvatica osmislila zdravi čokoladani namaz koji je sve traženiji i izvan naših granica

Dnevno napuni najmanje 140 staklenki. Proizvodi i vegansku verziju. Iako je počela proizvodnju tek prije pet mjeseci, Batelu traže i izvan Hrvatske

VOYO logo
VOYO logo

Nezadovoljna cijenom batata, vlasnica OPG-a Diana Prpić odlučila je podiguti njegovu vrijednost. Iskoristila je iskustvo koje ima u pravljenju džemova, batatu dodala čokoladu i dobila originalni proizvod. 

"Cijena batata ekološkoga i komercijalnog uzgoja je identična i s tim nisam bila zadovoljna pa je došla ideja i prvo je nastala crna batela. Svi su sastojci ekološki, dobara je za djecu, za trudnice, za bolesne za sportaše. Nama je i cilj da bude svakodnevna namirnica na stolu svih dobih skupina jer ona je naša bombica zdravlja", kaže Diana. 

Dnevno napuni najmanje 140 staklenki. Proizvodi i vegansku verziju.  Iako je počela proizvodnju tek prije pet mjeseci, Batelu traže i izvan Hrvatske. 

"Od malih ljudi ovako za njihove potrebe do jedne privatne bolnice u Luksemburgu, preko Londona čak je i Australija u pitanju. To je sve u zraku, ali nadamo se da će sletjeti", otkriva poduzetnica.

Cijela proizvodnja počinje izvan Dianine kuhinje - uzgajanjem sadnica batata. 

"Ljudi to ne bi vjerovali, ali ako  nema ovoga klijališta, ako nema sadnica nema niti ploda, a onda niti batele", objašnjava vlasnica OPG-a. 

Pročitajte još:

Nutricionistkinja Matković Melki: 'Kolesterol više nije negativac u prehrani'

Krema od avokada: zdrava baza za brojna jela, pogodna i za vegane

Donosimo namirnice koje nutricionisti ne daju svojoj djeci: ova hrana može uzokovati velike probleme

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​  

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali