
Hrana nakon koje smo samo gladniji

Zahvaljujući stalnim znanstvenim istraživanjima o hrani, nutricionizmu i dijabetesu, prilično je jasno gdje je to naša prehrana krenula pogrešnim putem.
Otkako su se pšenica, brašno i ostale žitarice počele rafinirati, preplavljeni smo takvim osiromašenim proizvodima, pri čijoj se proizvodnji različite komponente samih žitarica izvlače te od njih nastaju drugi proizvodi, najčešće osiromašeni dijetnim vlaknima, http://www.dijeta.co/vitamini/ i brojnim hranjivim tvarima.
Minerali i elementi u tragovima nalaze se prvenstveno u vanjskim slojevima žitnog zrna i u klicama. Takva hrana dovodi do stalnih promjena u razini šećera u krvi i još veće potrebe za ugljikohidratima, te na taj način do stanja neprestane gladi.
http://www.dijeta.co/ugljikohidrati-sa-niskim-glikemijskim-indeksom/ koji pokazuje kako ugljikohidrati iz pojedine vrste namirnica utječu na šećer u krvi daje odgovor kako pojedine vrste namirnica djeluju baš tako.
http://www.dijeta.co/kako-nas-hrana-moze-uciniti-debelima-i-gladnima/







![[KVIZ] Koliko znaš o naočalama?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296697/H-c11c7b63-62e9-48ab-95eb-e2384188d3bb-550.webp?1749020945)










