Zdravlje /

Garavice protiv žgaravice

Tamnija, jače pržena kava manje uzrujava želudac od one svjetlije

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Volite prvu jutarnju kavu, ali ne volite žgaravicu? Bitna je mješavina: tamnija, jače pržena kava manje uzrujava želudac od one svjetlije, otkriva novo istraživanje iz Njemačke. Kad su znanstvenici stanice želuca umočili u običnu kavu i potom u tamniju mješavinu, otkrili su da tamnije vrste manje potiču stanice na otpuštanje želučane kiseline. Znanstvenici misle da blokiranje želučane kiseline potječe od N-metil-piridina, spoja u kavi koncentracija kojeg raste s prženjem. Držite se talijanskih i francuskih mješavina koje su pune tog spoja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
najčitanije
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Izdvojeno
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx