
Đumbir: kada ga jesti, a kada bi ga ipak trebalo izbjegavati

Đumbir je namirnica koja na mnogo načina dobro djeluje na naše zdravlje i treba je uvrstiti u prehranu, no postoje situacije kada ga ipak ne bi trebalo jesti. U daljnjem tekstu ćemo govoriti o tome kada i zašto ga jesti, a kada ipak izbjegavati ovaj egzotični gomolj limunasto-paprenog okusa.
Zašto je đumbir dobar za zdravlje?
Đumbir ima protupalni učinak na organizam zbog čega ubrzava opravak mišića nakon vježbanja te pomaže ljudima koji pate od osteoartritisa.
Zagrijava tijelo i potiče cirkulaciju.
Đumbir je dobar i kod ublažavanja morske bolesti, ali i ostalih vrsta mučnina. Osobito je dragocjen trudnicama.
Pomaže također kod jačanja imuniteta, ubrzava metabolizam, poboljšava probavu, grije tijelo, sprječava nastanak dijabetesa tipa 2 te raka.
Pomaže kod bolesti desni, jača ih i suzbija krvarenje.
Pomaže kod mršavljenja.
Najbolji način za konzumiranje đumbira
Kada ipak izbjegavati đumbir?
Đumbir ne bi smjela jesti djeca mlađa od 12 godina te osobe koje uzimaju lijekove za srce i dijabetes te osobe koje pate od žučnih kamenaca ili se spremaju na operaciju. osobe koej pate od bilo kakvih kroničnih bolesti bi se trebale konzultirati s liječnikom o bilo kakvim promjenama prehrambenih navika pa tako i o konzumaciji đumbira.
Prirodni lijekovi iz narodne medicine koji će vam pomoći da se zaštitite od prehlade
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!


















