U svemu umjereno /

Crveno meso i sir ipak su dobri za srce?

Je li crveno meso dobro za srce, pitanje je oko kojeg se u zadnje vrijeme lome koplja

VOYO logo
VOYO logo

Nedavna istraživanja sugeriraju da redovita konzumacija neobrađenog crvenog mesa i sira može smanjiti rizik od preuranjene smrti, poboljšavajući zdravlje srca.

Istraživači sa Sveučilišta McMaster u Kandai proveli su studiju na više od 218.000 odraslih osoba iz 50 država diljem svijeta, svrstavajući ih u pet kategorija prema njihovoj prehrani.

Rezultati studije su da je umjereno svakodnevno uživanje u mliječnim proizvodima i crvenom mesu, kao dijelu uravnoteže prehrane, može drastično smanjiti šanse za preuranjenu smrt.

Istraživači su predstavili svoje rezultate na konferenciji koju je organiziralo Europsko udruženje kardiologa u Muenchenu naglašavajući i da bi ljudi trebali paziti koliko unose rafiniranih ugljikohidrata.

Meso i mliječni proizvodi nisu loši ako ih unosima zajedno s puno voća, povrća, orašastih plodova, cjelovitih žitarica - i u umjerenim količinama.

Pročitajte još:

Ono što jedete, utječe na vaše raspoloženje - tvrde znanstvenici

Fitness prehrana ili kako se zdravo hraniti, a nikada ne biti gladan

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali