BORAC PROTIV ĆELAVOSTI: /

Nutricionistica tvrdi da će muškarci zadržati kosu pomoću ovog začina

Nustricionistica Yoshiko Nakagawa smatra kako je razlog za nisku stopu ćelavosti kod muškaraca u Indiji i Japanu konzumiranje hrane začinjene curryjem.

VOYO logo
VOYO logo

To je začin koji potječe iz Indije i izuzetno je popularan i u japanskoj kuhinji.

Curry je, smatra ova nutricionistica, zapravo razlog zbog kojeg muškarci zadržavaju svoju kosu zdravom i snažnom, budući da povećava prokrvljenost krvnih žila i potiče rast kose, piše Rocket News 24.

Iako još uvijek ne postoje znanstveni dokazi koji bi potvrdili teoriju ove nutricionistice, svakako ne škodi pokušati i uvrstiti curry u svoju prehranu.

Mješavina zdravih začina

Cuury je jedna od najpoznatijih začinskih mješavina koja može sadržavati od pet do 30 različitih začina, a osnovu većine curry mješavina čine korijander, kurkuma, kim i piskavica. Ovisno od recepture dodatni sastojci mogu biti čili, đumbir, bijeli luk, komorač, klinčić, gorušica, kardamom, muškatni oraščić, cimet, crveni i crni papar.

Mnogi stručnjaci smatraju kako je curry posebno ljekovit upravo zahvaljujući kurkumi, a jedna je studija pokazala kako izuzetno učinkovito sprječava oticanje zglobova koje je često kod artritisa.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali