ČUVARI SRCA /

Čiste krvne žile i smanjuju rizik od infarkta: Šest ključnih namirnica u borbi protiv visokog kolesterola

6. Tuna: Ako je nakon ulova stavljena na temperaturu višu od 16 stupnjeva, tuna otpušta skombrotoksin koji izaziva glavobolje, crvenilo i grčeve. Što je još gore, ovaj toksin se ne može uništiti kuhanjem. Zato je jedini i najbolji način prevencije dobro istražiti podrijetlo, odnosno ako ste sigurni od koga je kupujete.
Foto: Shutterstock
6. Tuna: Ako je nakon ulova stavljena na temperaturu višu od 16 stupnjeva, tuna otpušta skombrotoksin koji izaziva glavobolje, crvenilo i grčeve. Što je još gore, ovaj toksin se ne može uništiti kuhanjem. Zato je jedini i najbolji način prevencije dobro istražiti podrijetlo, odnosno ako ste sigurni od koga je kupujete.
1 /6
VOYO logo

Začepljene arterije mogu biti dugoročno opasne za vas jer mogu uzrokovati porast krvnog tlaka kao i razinu kolesterola. Arterije su odgovorne za isporuku kisika iz vašeg srca do ostatka vašeg tijela, stoga moraju biti jake, fleksibilne i elastične. Nažalost, kada se arterije začepe, dolazimo u opasnost od srčanih problema jer nema dovoljno krvi koja teče kroz naš sustav.

VOYO logo
Pogledaj još galerija