ZA SOČNOST /

Znate li koje vino treba dodati kojim jelima? Ovo su pravila za upotrebu kod kuhanja

Treba znati kada koristiti crno vino, kad bijelo ili desertno jer pogrešan izbor može utjecati na okus i sočnost jela

VOYO logo
VOYO logo

Dodavanjem male količine vina u jelo poboljšat ćete njegovu aromu, bit će sočnije i ukusnije. Međutim vodite računa o pravilima za upotrebu vina kod kuhanja.

Vino će kod kuhanja morsku hranu i meso dulje držati sočnima i vlažnima. Dodajte ga na sredini ili pred kraj kuhanja.

Bijelo vino

Vino se odlično slaže s pečenom ribom. Začinite je i prelijte žlicom vina pa omotajte folijom i pecite. Dodat će aromu kuhanim jelima s piletinom i morskim plodovima. Poboljšat će okus krem juhe i svijetlih umaka.

Ako pržite povrće na masnoći, dodajte i malo bijelog vina, bit će mnogo ukusnije i sočnije.

Dodajte bijelo vino jelima od gljiva, poslasticama s jabukama, vanilijom ili karamelom i vidjet ćete koliko će uljepšati okus.

Crno vino

Ovo vino je odlično za jela od crvenog mesa i divljači. Također, dodavanje crnog vina omekšat će i aromatizirati meso.

Ako pravite deserte s bobičastim voćem, istaknut ćete okus.

Ako pripremate tjesteninu sa sirom, dodajte malo vina rose i oduševit ćete se aromom, piše Trpeza.

POGLEDAJTE VIDEO: Rekordne cijene maslinovog ulja u trgovinama, a suncokretovo povoljnije nego prije

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali