
Kad pijete kavu s mlijekom i šećerom u tijelu se događaju nevjerojatne stvari: Možda je bolje da se prebacite na gorku

Stručnjaci tvrde da bi se trebalo ugledati na manjinu koja pije gorku kavu. Sudeći prema istraživanjima - ne bi trebalo stavljati ni mlijeko u kavu jer kada se pomiješa s velikim količinama kofeina, izlučivanje kalcija u urinu se povećava, a velika količina se taloži u crijevima.
Kazein, koji se nalazi u mlijeku kada dođe u kontakt s kofeinom koagulira i stvara plin koji izaziva bolove u trbuhu i trbušne tegobe. Uz to, nutricionisti kažu da mlijeko u kavi blokira metabolizam i glavni je razlog kada netko ne može smršavjeti.
Isto vrijedi i za kave bogate slojevima šlaga i sirupa, one sadrže astronomske količine kalorija. Na primjer, takva kava u maloj šalici može sadržavati 300 kalorija, odnosno praznih kalorija koje nemaju hranjivu vrijednost pa tako čine više štete nego koristi.
Čak i ako izbjegavate ovu vrstu kave veća je vjerojatnost da ćete sipati jednu do dvije žličice šećera, a to ne samo da stvara niz zdravstvenih problema, poput dijabetesa, već i mijenja originalni okus kave.
Ako, pak, ne volite piti gorku kavu, onda alternativu pronađite u prirodnim zaslađivačima.















