
Recept za brzinski ručak glavni je hit na Facebooku: Zapečeni špageti - kako se ovoga nismo sjetili?!

Ako vam je dosadila klasična tjestenina s raznim umacima, možete, malo za promjenu, probati onu zapečenu. U čemu je zapravo stvar? Pa, prije svega u sloju sira koji možete staviti na vrh.
On će se u pećnici rastopiti i vašem jelu dati poseban okus. Umjesto običnog sira, možete koristiti i mozzarellu. Na vrh možete dodati i usitnjenu brokulu. Evo kako pripremiti ovaj slastan obrok koji se u zadnje vrijeme dijeli na Facebooku.
Sastojci:
Ulje
450 grama špageta
2 žlice maslinova ulja
1 crveni luk, srednje veličine
2 režnja češnjaka
500 grama govedine
sol
papar
1 limenka sjeckane rajčice
bosiljak
ribana mozzarella
parmezan
peršin
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U međuvremenu, u velikoj tavi na umjerenoj vatri zagrijte ulje. Dodajte luk i pirjajte dok ne postane mekan i proziran, oko pet minuta. Dodajte češnjak i pirjajte dok ne zamiriše, još minutu. Dodajte mljeveno goveđe meso, začinite solju i paprom te kuhajte dok ne postane ružičasto, oko osam minuta. Izlijte višak masti po potrebi. Stavite usitnjenu rajčicu i bosiljak te pirjajte oko 10 minuta. Začinite solju i paprom po ukusu.
Prelijte špagete umakom, pa ih prebacite u posudu za pečenje te pospite mozzarellom i parmezanom. Pecite dok se sir ne otopi i tjestenina ne zagrije, oko 20 minuta.
Ukrasite peršinom i poslužite.


















