
Zapečene skuše u marinadi

Sitna plava riba bogata je mineralima i vitaminima te omega-3 masnim kiselinama. Može se usoliti i dimiti ili peći na roštilju i u pećnici.
Sastojci:
8 manjih skuša maslinovo ulje 6 češnja češnjaka 1 limun 1 žlica vinskog octa 1 žlica svježeg usitnjenog peršina sol i papar
Priprema:
Ribe očistiti, oprati, posušiti i zasjeći s obje strane koso, posoliti i poslagati ih u podmazani pleh, premazati uljem i peći dok ne omekšaju.
Za to vrijeme očistite i izgnječite češnjak, dodajte mu limunov sok, ocat, malo ulja, sol, papar i usitnjeni peršin. Dodajte malo vode i sve dobro promiješajte.
Kada je riba gotova, vruće preliti marinadom, poklopiti i ostaviti da odstoje sve dok ne upiju tekućinu.
Poslužite uz kuhani krumpir koji ste kratko prepržili na maslacu i kuhanu blitvu.














![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije
