
Zapečene palačinke sa šampinjonima i mozzarelom

Postoje bezbrojne varijacije na temu palačinki, a rijetki su (ako uopće postoje) oni koji ih ne vole. Donosimo vam zanimljiv recept koji će sigurno oduševiti i vas i vaše ukućane ili goste.
Ispecite palačinke. Potom na ulju propržite luk, dodajte gljive, sol i papar. Gotove gljive ocijediti i ostaviti da se ohlade.
U posudi izmiješajte sitno narezanu mozzarellu, narezanu rajčicu, sir ribanac i gljive.
Dobivenom smjesom napunite palačinke (u svaku palačinku oko žlicu i pol smjese), zamotajte ih i složite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno namazali s malo ulja.
Palačinike naposlijetku prelijte vrhnjem za kuhanje. Stavite ih u pećnicu koju ste prethodno zagrijali i pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.
Jelo je što se pripreme tiče srednje zahtjevno, a sastojci navedeni u receptu za obrok za dvije osobe.
Izvor: Coolinarka.com






![[KVIZ] Koliko znaš o tenisicama?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296774/H-dae6cd24-6313-40c4-980e-c7a325d8b3b1-550.webp?1749026489)






